گروه گزارش: این روزها کلانشهر تبریز به همراه پنج کلانشهر دیگر کشور روزهای ناخوشایندی را سپری میکنند؛ آلودگی هوا به قدری شدید است که در اصفهان روز پنجشنبه تعطیل اعلام شد؛ و احتمال این که در روزهای آینده تهران هم تعطیل شود وجود دارد. تبریز اما با این که نسبت به سایر کلانشهرها آلودگی کمتری در طول سال به خود میبیند، اما بازهم چند روزی از سال مردم تبریز گرفتار غول آلودگی میشوند. کارشناسان هواشناسی یکی از دلایل آلودگی هوای تبریز در زمستان را استفاده کردن نیروگاه حرارتی تبریز از سوخت مازوت میدانند. در این ارتباط مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی با اشاره به تشدید وضعیت آلودگی هوای تبریز تاکید کرد که «وزارت نفت و وزارت نیرو باید سهمیه گاز ویژه ای به کلان شهر تبریز تخصیص دهند تا نیروگاه تبریز مجبور به استفاده از سوخت مازوت نباشد.»
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی در ادامه به نقش آودهکنندگی صنایع تبریز هم اشاره کرده و میگوید: «سازمان صنعت، معدن و تجارت هم مسئول مدیریت کارخانههایی شده است که دارای آلایندگی هستند. در وضعیتی که مصرف گاز افزایش پیدا کرده است، مرکز مدیریت دیسپاچینگ کشور، اولویت مصرف گاز را به مصرف خانگی می دهد و مصرف گاز نیروگاه ها، کارخانه های سیمان و دیگر صنایع عمده محدود شده است. درباره دیگر واحدهای صنعتی هم مقدار سهمیه گار کاهش می یابد، صنایع عمده باید از سوخت دوم که عمدتاً گازوییل است استفاده کنند و برخی واحدها مانند نیروگاه ها هم از مازوت استفاده می کنند.»
هنربر ادامه میدهد: «نامه ای با امضای استاندار آذربایجان شرقی به وزرای نیرو و نفت ارسال کرده ایم و خواسته ایم با توجه به اینکه تبریز یک کلانشهر بزرگ صنعتی است و با مشکل آلودگی هوا در فصول سرد سال مواجه است، در زمان عادی هم آلودگی هوا تشدید می شود، سهمیه ویژه گاز به تبریز اختصاص یابد تا نیروگاه تبریز مازوت نسوزاند، چرا که در این شرایط کرونایی آلودگی هوا را تشدید می کند. دادستان تبریز هم به این موضوع ورود پیدا کرده است، چرا که سلامت مردم مهمتر از هر چیزی است. علی رغم تمامی محدودیت ها، پیگیر هستیم سهمیه لازم برای استفاده نیروگاه تبریز از گاز تخصیص پیدا کند.»
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی در پایان هم متذکر شد که؛ «آلودگی هوای تبریز با توجه به ادامه پایداری هوا در روزهای آینده ادامه تشدید خواهد شد و در صورت افزایش بیش از حد آلودگی هوای تبریز، قطعاً تصمیم گیری های لازم برای مدیریت بحران آلودگی هوا مانند اعمال یک سری محدودیت ها در حمل و نقل و فعالیت صنایع انجام خواهد شد.»