گروه گزارش/ فرزانه اسدزاده: از چند روز اخیر محدودیت های کرونایی در سطح شهر در حالی اجرایی میشود که به نظر مشکلات فراوانتری برای شهروندان ایجاد کرده است. کجسلیقگی ستاد مبارزه با کرونا در اعمال برخی محدودیتها صدای شهروندان را درآورده و به نظر میرسد آنچنان که باید در جلوگیری از شیوع کرونا چندان موفق هم نباشد. برای نمونه میتوان به بستن راه وادی رحمت تبریز اشاره کرد که برای ساکنان شهرک اندیشه و رواسان و مناطق اطراف آن چیزی جز دردسر ترافیکی نداشته است.
ورود به وادی رحمت تبریز ممنوع است!
چندی قبل فرخ جلالی، مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری تبریز، اعلام کرد: «در پی وخامت وضعیت شیوع کرونا و افزایش مرگ و میر ناشی از آن، تمام راههای دسترسی به وادی رحمت مسدود و ورود به این مجموعه ممنوع است. با توجه به حجم بالای اموات کرونایی و نیز ایجاد ازدحام ناشی از تشییع و تدفین، محدوده وادی رحمت یکی از کانونهای خطرناک شیوع این بیماری به شمار میآید. و لذا به منظور ممانعت از ایجاد خطر برای شهروندان و پرسنل زحمتکش این مجموعه، ضمن ایجاد محدودیتهای شدید، تمام راههای دسترسی به وادی رحمت مسدود است. برای انجام تشریفات نماز میت، تشییع و تدفین، فقط بستگان درجه یک اموات اجازه حضور در وادی رحمت را خواهند داشت. و برای هر متوفی، فقط سه خودرو حامل بستگان درجه یک آن مجاز به حضور در وادی رحمت هستند. تمام محدودیتهای اعمال شده با هدف تامین سلامت شهروندان اتخاذ شده است و با هماهنگی دستگاه قضایی و همکاری نیروی انتظامی با هرگونه تجمع در وادی رحمت مقابله میشود.»
وادی رحمت تنها آرامستان نیست!
با اعمال این محدودیت مسیر وادی رحمت به عنوان شاهراه اصلی تردد ساکنین منطقه اندیشه و رواسان با کجسلیقگی خاصی به طور کلی بسته شده است. این در حالی است که ساکنین این مناطق از این مسیر تنها به عنوان گذرگاه استفاده می کردند بدون توجه به محیط اطراف برایشان تنها حکم مسیر اصلی را داشته است و با بسته شدن کلی آن سبب اعتراض مردم شده است. ترافیک سنگین شبانگاه مسیرهای راه آهن و تراکتورسازی به خوبی بیانگر این است که تعطیلی کلی این مسیرها اشتباه محض بوده و مردم را دچار زحمت کرده است. این در حالی است که میتوانستند با اعمال محدودیت ساعتی که بر عکس محدودیت ساعتی مغازهها و پاساژها در این مورد بیشتر کاربرد داشته به راحتی مانع رفت و آمد به وادی رحمت شوند. به این صورت که با اعمال محدودیت از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب هم مانع رفت و آمدهای غیرضروری مردم می شدند از طرفی هم مسیر تردد مردم ساکن مناطق مزبور که آخرین ساعات روز به محل سکونت خود مراجعه و از جایگاه سوخت موجود در این مسیر هم استفاده می کنند، مجبور به تحمل ترافیک سنگین خیابان های منتهی به این مسیر نشوند.
این در حالی است که محدودیت بسته شدن آرامستان ها تنها شامل وادی رحمت می باشد و سایر آرامستانها هر چند به گستردگی وادی رحمت نیستند اما همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند! از طرفی اعمال محدودیت ساعت کار برای پاساژها و مغازه ها که عموما از ساعت ۱۸ غروب به بعد ساعات نسبتا خلوت را سپری می کنند چندان کارساز شیوع کرونا نخواهد بود!
گزینه های دیگری هم وجود دارد
بی شک اعمال این محدودیت فارغ از مثمر ثمر بودن یا نبودن حامل پیام وضعیت هشدار برای مردم است که بیش از پیش رعایت کنند. مسلما این روش برای عدهای کارساز بوده اما عدهای دیگر هستند که اتفاقا تعدادشان هم کم نیستند حس بی تفاوتیشان قویتر از آن است که با اعمال محدودیتهای خاصی تاثیرپذیر باشند! به نظر میرسد وقت آن رسیده است که بدانند تنها محدودیتهای مقطعی مشکل کرونا را به تنهایی حل نخواهد کرد. و در مورد سایر گزینههای جلوگیری از شیوع کرونا مانند فراهم کردن امکان آزمایش تشخیصی بیشتر برای درمان و آگاه کردن موارد مثبت سرپایی، کوتاه کردن زمان پاسخدهی جواب آزمایش و ایجاد بستر برای درمان های طب سنتی و…. نیز کار شود.