کم رونق اما پرخاصیت
گروه دانش و زندگی: یکی از میوههای کمرونق اما پرخاصیت سنجد است. البته در بین ایرانیها جایگاه خاصی دارد و آن را در عیدهای سنتی مثل عید نوروز پاس میدارند. به هر حال خواص دارویی زیادی دارد و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. در ادامه به برخی خواص معروف این میوه و […]

خواص سنجد
این میوه طبعی سرد و خشک دارد و یکی از اثرات اصلی آن کمککننده به کمبود ویتامین سی در بدن است. از دیگر خواص اینکه از ورود عفونت به بدن جلوگیری میکند و در آن ویتامین کا وجود دارد که این ویتامین ضدخونریزی است. برای افرادی هم که دستگاه گوارش ضعیفی دارند، مفید است. ضمنا این میوه قابض است همچنین برطرفکننده اسهال و بادشکن است، مقوی قلب و درمانگر ورم کیسه صفراست، ضدیرقان است و برای افرادی که به تکرر ادرار مبتلا هستند، مناسب است. همچنین تببر و ضد بلغم است، کلیهها را گرم کرده و معده را پاک میکند.علاوه بر این حاوی فیبر فراوانی است و گرسنگی را کاهش میدهد و اشتها را کم میکند. در ضمن یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب میشود. دارای کلسیم فراوانی است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند و ضمنا باعث میشود ساقهای پا قوی شود.برای سلامتی دستگاه گوارش افراد نیز بسیار مناسب و مقوی معده است و اگر روزی۱۰ عدد میوه سنجد میل کنید، برای پاکسازی دستگاه گوارش به ویژه معده و رودهها موثر است.بد نیست بدانید این میوه کم کالری است از این رو افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند و در سردردهایی که علامت مشخصی ندارند هم بهتر است از سنجد استفاده شود. پودر هسته سنجد هم برای بهبود التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را بهبود میبخشد. همچنین برای ساختن غضروف در بدن مناسب است و برای ترمیم مفاصل و کمردرد میتوان آن را با شیر استفاده کرد. از گل آن نیز برای التیام زخم استفاده میشود.ضمنا میتوانید با خوردن سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را کاهش دهید. خوردن سنجد به همین طریق برای رشد موها هم مناسب است.
نوعی از روش استفاده
پودر سنجد دو قسمت و پودر سویای بو داده یک قسمت همراه عسل ترکیب کرده روزی یک قاشق یا دو قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید است. در ضمن بهتر است به کودکان خود روزی۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.