گروه گزارش: مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این که میزان تولید گل محمدی استان در سالجاری، بیش از ۴۵۰۰ تن برآورد می‌شود، گفت: از مجموع ۱۴۴۷ هکتار سطح زیر کشت و تولید گل محمدی ، ۱۳۰۵ هکتار آن گل محمدی بارور و۱۴۲ هکتار آن غیر بارور می باشد.

مهندس محمدباقر بی پروا با بیان این‌که متوسط عملکرد تولید گل محمدی استان بالغ بر چهار تن در هر هکتار است، افزود: به میزان ۱۳۵۰ تن معادل حدود ۳۰ درصد از کل تولید گل محمدی استان، جهت مصرف در تهیه محصولات خانگی شامل مربا، شربت و …. مصرف می‌شود و ۷۰ درصد مابقی معادل ۳۱۵۰ تن نیز در زمینه فرآوری گل محمدی مثل گلاب و اسانس استفاده می‌شود.

وی در خصوص صادرات این محصول، اظهار کرد: ۲۵ واحد کارگاهی در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بسته بندی گیاهان دارویی در استان فعالیت کرده و قسمت اعظم محصولات تولیدی را به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی و روسیه صادر می‌کنند.

مهندس بی پروا ادامه داد: ارقام بومی این گل، ۹۰ درصد از سطح زیر کشت استان را تشکیل می‌دهند و پنج درصد باقی نیز ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است.

وی در خصوص وضعیت کشت گل محمدی استان در سطح کشور، گفت: آذربایجان شرقی از مجموع بیش از ۱۴ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیرکشت باغات گل محمدی را دارد و رتبه پنجم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی استان در شهرستان‌ اسکو و سپس آذرشهر قرار دارد و این مناطق از قطب‌های مهم تولید گل محمدی و فرآورده‌های آن در استان به شمار می‌روند شهرستانهای مرند، شبستر، مراغه، عجب شیر و تبریز نیز از جمله مناطقی هستند که کشت این گیاه در آن‌ها انجام می‌گیرد.