• امروز : دوشنبه, ۲۱ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 11 November - 2024
2
دانش و زندگی؛

نخبه‌ها مسیر دانشگاه تا صنعت را چگونه طی کنند؟

  • کد خبر : 47977
  • 28 آبان 1402 - 0:00
نخبه‌ها مسیر دانشگاه تا صنعت را چگونه طی کنند؟
بنیاد ملی نخبگان، جزئیاتی از طرح جدید این بنیاد برای حرکت نخبه‌ها از دانشگاه تا صنعت را منتشر کرده است.

خبرصبح/گروه دانش و زندگی:

بنیاد ملی نخبگان قرار است در برنامه‌های جدید خود، طرح مسیر رشد نخبه را دنبال کند تا نخبگان از این بستر بتوانند علاوه‌بر توسعه توانمندی‌های خود، برای حل مسائل جامعه و صنعت نقش‌آفرینی و تأثیرگذاری داشته باشند. در برنامه جدید بنیاد ملی نخبگان، افراد مختلف از دوره دانش‌آموزی گرفته تا دانشگاه دارای مسیری خواهند بود که بایستی در این مسیر در حل مسأله و تأثیرگذاری در پیشرفت کشور نقش‌آفرینی کنند. طرح‌های فعلی بنیاد ملی نخبگان نیز مطابق با این مسیر جانمایی خواهند شد.

اوایل سال تحصیلی جاری بود که سید سلمان سیدافقهی، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، به ایجاد یک سامانه پایش وضعیت نخبگان و طرح مسیر رشد نخبگی اشاره کرد و گفت: در دوره دانش‌آموزی تبعا تعدادی استعداد و نخبه را در المپیاد کنکور و یا رقابت‌های معتبر علمی شناسایی می‌کنیم. اقدام دیگری هم که در دست انجام داریم، پایش سالانه نخبگان در بنیاد است؛ یعنی سالانه مسیر نخبگی افراد را پایش می‌کنیم.

او تصریح کرد: اگر انحراف فرد از آن مسیری که طراحی کردیم، معنادار بوده باشد، از او سلب عضویت می‌کنیم تا زمانی که بتواند دوباره خود را به آن سطح برساند. یعنی عنوان نخبگی فرد به گونه‌ای نخواهد بود که تا ابد همراه فرد باشد بلکه عنوانی است که ممکن است از فرد سلب شود. به این ترتیب انتظار داریم که نخبه همواره در مسیر رشد و بر مدار رشد حرکت کند.

سیدافقهی با اشاره به جانمایی ۲۰ طرح فعلی بنیاد ملی نخبگان در این مسیر رشد نخبه تأکید کرد: در برنامه‌ریزی فعالیت‌های کوتاه‌مدت بنیاد، طرح‌هایی مثل طرح شهید احمدی روشن و … همچون دوره‌های قبلی اجرا می‌شود تا زمانی که مدل‌های جدید آمادگی جایگزینی پیدا کند.

حالا و با گذشت حدود ۲ ماه از این گفت‌وگو، بنیاد ملی نخبگان جزئیاتی از این طرح را منتشر کرد. در این فرایند یک استاد راهبر همراه دانشجو خواهد بود و با توجه به نیاز کشور، رشته تحصیلی و علایق و توانمندی‌های دانشجو، مسیر نخبگی را در چهار سرفصل تحصیلی، علمی-تخصصی، مهارتی- فرهنگی و اجتماعی تعریف می‌کند.

در این طرح، نخبگان به صورت سالانه پایش و رصد می‌شوند و در صورتی که بتوانند معیارهای نخبگی و تأثیرگذاری خود را اثبات نمایند، می‌توانند در ادامه مسیر نیز از حمایت‌ها و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان استفاده نمایند.

لینک کوتاه : https://khabaresobh.ir/?p=47977

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.