خبر صبح/ گروه فرهنگ و هنر: «بیش از ۲ ساعت است که برای رفتن به عراق پشت مرز مهران منتظریم.» این را یکی از زائران عتبات محمدعلی صادقی میگوید.
با توجه به تعطیلی روزهای گذشته و در آستانه اعیاد شعبانیه، جمعی از ایرانیان به عتبات مشرف شدهاند؛ به طوری که مرز مهران همچنان مملو از جمعیت است. فرماندار مهران علیعباس شفیعی میگوید که «در روزهای اخیر روزانه بیش از ۲۰ هزار زائر از این مرز وارد عراق شدهاند.» این در حالی است که تعداد کاروانهای رسمی عتبات به صورت هوایی و زمینی روزانه حداکثر ۵۰ کاروان است؛ یعنی حدود ۲ هزار زائر در هر روز!
مرز مهران به عنوان پرترددترین مرز زمینی عتبات است که در ایام مناسبتی با ازدحامجمعیت همراه است؛ به طوری که حتی از بامداد پنجشنبه گذشته زائران بیش از ۵ ساعت برای عبور از این مرز معطل بودند.
با توجه به شلوغی مرز مهران، فرماندار این شهر با اشاره به اینکه معطلی طولانی پشت مرز نداریم، میگوید که «گیتهای خروجی به بیش از ۲۵ گیت افزایش یافت.» این در حالی آن که پیش از این زائران از ۱۰ گیت عبور میکردند.
گرانی بلیت پروازهای عتبات و البته تکمیل شدن ظرفیت کاروانهای رسمی باعث شده تا بسیاری از متقاضیان سفر عتبات خارج از چارچوب سازمان حج راهی کربلا شوند و حتی برخی از دفاتر زیارتی کاروان غیرمجاز راه بیندازند. یکمنبع مطلع میگوید که «بیش از ۷۰ درصد زائران عبوری از مرز مهران، کوتاه مدت به عراق میروند.»
مدیر دفتر زیارتی حسین مظفری میگوید که «ظرفیتهای بسیاری برای سفر عتبات درنظر گرفته شده است و بر اساس تقاضا، ظرفیت جدید هم باز می شود.» اما مدیر کاروان عتبات سعید حیدری میگوید که «کاروانهای رسمی یک هفتهای است نه سه روزه. از طرفی بیشتر زائران در ایاممناسبتی متقاضی سفر کوتاه مدت هستند.»
افزایش ظرفیت کاروانها در ایاممناسبتی و حتی راهاندازی کاروان کوتاه مدت عتبات موضوعی است که سالهاست مطرح میشود اما همچنان از سوی سازمان حج اجرایی نشده است. رییس سازمان حج سیدعباس حسینی میگوید که «در صورت ایجاد زیرساختهای لازم سفرهای کوتاه مدت برنامهریزی خواهد شد.»